Sevgili cicada,
Imperialis konusunda bende yabancı forumlara baktım, gerçekten farklı tavsiyeler var. Kimi suyu pek sevdiğini söylerken, kimi mutlaka 2 sulama arası kuruması gerektiğini söylemiş. Bunun hep Amerika'daki bambaşka iklimlerden dolayı olduğunu düşünmüştüm. Ama siz Ankara'dasınız. Orda bile bol suyu seviyorsa, İstanbul'dada sudan mutlu olması gerekir. Maalesef Imperialis çok hızlı bozulan bir tür bence, müdahale etmek kolay olmuyor. Agaclar net forumunda sağlıklı bir örneğine sahip olan yok sanıyordum. Aman iyi bakın ve bir gün çiçek açarsa lütfen paylaşın, çok merak ediyorum çiçeklerinin büyüklüğünü.
Aslında tüm Hoya'larımı aynı frekansda suluyorum ben, haftada bir. Sadece topraklarında gözlemlediğim nem oranına göre verdiğim su değişiyor. Genelde çok az su veriyorum. Ama bella, lacunosa gibi ufak olan bitkilerimin toprakları genelde nemli görünüyor. Artık tuttuğuna göre belki bu sene Bella'mı cam balkona alarak biraz daha serin bir ortamda bakabilirim. Kimbilir belki seneye çiçeklenir. Araştırayım biraz soğuktan kasıtları kaç derecelermiş. Çok teşekkürler..
|