View Single Post
Eski 12-09-2009, 15:52   #22
BalıkcıSerdar
Ağaç Dostu

BalıkcıSerdar's Avatar

Giriş Tarihi: 09-02-2009
Sn. Malina'nın önerdiği yöntem çok uygun ama, o zamanda ödeme ne zaman yapılmalı sorusu geldi aklıma? Yani ödemeyi yapacağız, ürün gelecek, tadımlık numuneyi beğenmedik deyip asıl ürünü geri gönderdik, satıcı birde para iadesine uğraşacak. Yok ürün beğenilip, tamam alıyorum denince bedeli yollanacak dersek, bu sefer de satıcıya para ödemeyecek insanların olabileceği durumlar ortaya çıkacak. Yani risk çok fazla gibi geldi bana.

Sn. Meyvelitepe'nin uygulamasında nasıl bir sonuç çıktı bilmiyorum. Bence numune gönderiminin kargo bedelini ürünü tatmak isteyenlerin üstlenmesi daha mantıklı geliyor. Bu seferde, ürünü beğenenlerin, satın almak istemeleri durumunda ikinci bir kargo bedeli ödemesi ortaya çıkıyor ki, bu durumda numunenin kargosuna ödedikleri bedeli, ürün bedelini gönderirken, toplam bedelden düşerek, ilk kargodan muafiyetleri sağlanmış olmaz mı?

Hesap ortada, Sn. Kamil35 30 kişiye numune gönderebilirim demiş, PTT kargo ile 90TL gibi bir miktar tutacak. Bunu hiç satış yapamasa da ödeyecek. Ama numune gönderdiği insanlar alacak olursa, bu miktarı yine üstlenmiş oluyor, fakat bu sefer kazancını da garantilemiş olacak.

Bana daha mantıklı geldi, tabi ki karar kendisine ait.

Selamlar saygılar.

BalıkcıSerdar Çevrimdışı   Başa Dön