View Single Post
Eski 12-09-2009, 09:17   #116
tiya
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 25-09-2006
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi maki01 Mesajı Göster
Evet benimkinde de var bu oluşum. Ama bitki ölüyor sanki. Çoğu yaprağı kurudu gitti. Deneyimli birileri açıklar umarım
Sevgili Maki iki saksı oxalis almıştım. Satıcıdan "çok köklü" olanları seçmesini istemiştim ve hepsi tek köklü yanıtını almıştım. Şanslıydım saksılardan birinde iki kök vardı.

Köklerden birini tek başına, birini mutfaktaki kapalı alanda yaşayan Ficus'un, diğerini de açık balkonda yaşayan bir başka ficus'un saksılarına ektim.

Tek başına olan iyi, bir sorunu yok. İçerideki de (ficusu özenle suladığım için)ona yakın iyilikte. Dışarıdaki ise, fazla sulanmaktan(ev kuzeye bakıyor, yirmi gündür de güneş görmüyor) çürüme belirtileri var. Yer darlığından akşam safaları oxsalisi şemsiye gibi örtmüş, aydınlıktan da yoksun, önceki gün fark ettim durumu. Üstünü açıp, sulamayı durdurdum. Anneme de sıkı sıkı tembih ettim zira aklına estikçe su veriyor çiçeklerime. Aklına estikçe de uyar/uymaz bitkileri rast gele sokuşturuyor saksılara, sonra gelsin su. Sonucu merakla bekliyorum, bakalım ne olacak?( Sınama-yanılma yolu böyle bir şey işte. Aydınlık, az su... Başka bir şey istemiyor gibi görünüyor)

tiya Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön