Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi copur_09
Sayın Cihan as arkadaşımızın Aralık 2008 de gönderdiği değişik Lavanta çelikleri yapraklanmaya başladı. Bir kısmında toz köklendirici kullanmıştım ancak gerek yokmuş gibi bakalım ileride fark edecek mi. Birinci resimdeki soldaki lavanta çıplak köklü olarak dikildi.
|
Sayın copur_09,
Ben de sayın cihan as'dan çelik alıyorum. Tecrübelerinizin çok yararlı olucağını düşünüyorum.
-Saksıda yetiştireceğimden derin ve geniş bir saksı almayı düşünüuorum. Balkonun güneşli yerine koyucağım.
-Çıplak köklü olarak ekmeyi düşünüyorum çünkü toz köklendirici ve benzer konularda bilgim yok ve çıplak köklü ektiğiniz daha iyi tutmuş görünüyordu..
-Toprak olarak Koçtaştan torf almayı düşünüyorum. Sizin öneriniz nedir? Alabileceğim özel bi toprak cinsi var mı? Yoksa rica minnet birilerini bulup torak isteyeceğim.
-Sulama için de bir sorum olucak. 3-4 günde bir toprak üzerinde ince bir yükselti oluşturacak kadar su versem yeterli/sağlıklı olur mu?
-Ayrıca lavantaların daha sağlıklı olması ve bol çiçek açıp büyümesi için söyleyebileceğiniz, verebileceğiniz taktikler varsa ve paylaşırsanız çok sevinirim.