View Single Post
Eski 11-09-2009, 12:53   #1023
limon
Ağaç Dostu

limon's Avatar

Giriş Tarihi: 14-03-2007
Çatlama yağmurdan yani fazla sudan kaynaklanıyor Kiraz. Kalın kabuklu Domatesi sevmiyorum, pazar için dayanıklılık açısından uygun olabilir ama ev bahçesinde dayanmasına gerek yok. Seneye çok pembe dikeceğim. Onun kadar ince kabuklusu (kabuk ta denmez zar diyelim) ve lezzetlisine raslamadım şimdilik. Çerilerimin de cinsi çok güzel, onlar da çok ince kabuklu, yoğun aromalı ve şekerli.

Yaz ortalarında pazardan aldığım kızılcık benzeri ama daha büyüğü çeri cinsinin de bir kaç çekirdeğini ekmiştim. 2 kök yaşatabildim. Şu an çiçekteler, çok merak ediyorum nasıl olacaklar.

Romantik'e ısmarladığım bir kaç Domates çeşidiyle beraber, Meyvelitepe'nin tarhlarından da hazırlarsam, seneye çeşit çeşit Domates yetiştireceğim.

Havaların şimdi böyle olduğuna bakma, haftaya günlük güneşlik olur, bizim Domatesler de kızarır daha. Diyorum ya az olsun bizim olsun...

Ispanak, Roka tohumları ekecekler yağmurları kaçırmasınlar, 2-3 günde sulamalarına gerek kalmadan yeşerir tohumlar. Ben bu kışı bahara hazırlıkla geçireceğimden kışlık tohum ekmeyeceğim. Sadece geçen kıştan kalma 2 kök Brokoli (sanıyorum, lahana da olabilirler) var kış sebzesi olarak.

Bu arada sebzelerini topladıktan sonra toprak seviyesinden kestiğim Enginarlarım, dipten yeniden sürgün vermeye başladılar. Bahçesinde müsait yeri olanlara şiddetle Enginar dikmelerini tavsiye ederim. Hem çok yıllık, hem yer yıl verdiği sürgünleri kesip dikerek sayısını artırıyorsunuz, hem yaprağı hem sebzesi çok faydalı. Kuru günlerde bol su dışında hiç bir isteği olmaz sizden.

limon Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön