View Single Post
Eski 11-09-2009, 00:14   #49
kgursan
Ağaç Dostu.

Giriş Tarihi: 17-01-2009
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi musa78 Mesajı Göster
SY.HİZALS Dormeks nedir?ve neden kullanılmaktadır.ikinci sorum ise kendimi bildim bileli kirazlarımızda kurtlanma mevcut bu durum için kimyasal **** kültürel ne gibi uygulamalar önermektesiniz ve başarı oranı nedir??şimdiden teşekkürler
Kirazlarınızın kurtlanmasını önlemek için: Relagiotis denilen bir sinek (kiraz sineği) olayın sebebidir. Bu sinek ilkbaharda uçuşur. Tam erkenci ve yumuşak etli kirazlar olgunlaşmaya başlarken bu sineğin de yumurtlama zamanı gelir. Hava sıcaklığı önemli rol oynar zamanlamada. Tam kirazlara ben düşme dediğimiz etin rengi yeşilden beyaza dönerken ve yumuşamaya başlarken bu sinek yumurtalarını kiraz meyvesinin kabuğu altına bırakır. Kiraz olgunlaşmaya devam ederken yumurtadan küçük larva çıkar ve çekirdeğe doğru ilerler orada beslenir. meyve yumuşar. kurtlu meyveler yere dökülür. kurt orada pupa olur. Ertesi yıl tekrar topraktan çıkar uçar ve yumurta bırakır.

Mücadele: Olay Mayıs ayı ortalarına doğru olduğu için, erkenci kirazlarda çok olur. Bazen geççi kirazlarda da olur. Kirazlara ben düşme döneminde bir kalıntı bırakmayan etkisi çabuk geçen, bir Böcek öldürücü ilaç kullanılarak erginin yumurta bırakması önlenir, Toprak işleme yapılarak topraktaki pupalar öldürülür.

kgursan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön