View Single Post
Eski 09-09-2009, 22:52   #52
bahtiyar02
Ağaç Dostu.

bahtiyar02's Avatar

Giriş Tarihi: 14-09-2006
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Tekin Mesajı Göster
Sayın bahtiyar02 Biberlerde sulamanın acısına etki etdiğini düşünüyorum. Ayrıca güneş alıp almaması ilede ilgisi var az çok güneş alan açık alanda yetişen bir biberle az güneş alan gölge yerde yetişen biber acı olmayabiliyor.
Yukarıda resmini yüklediğiniz biber fotoraflarında sanki değişim yaşanmış. 1 numara ile 2 numaralı biberlerinizden 3 numara şekillenmiş bana göre daha önce aynı iki biberi yan yana ekmiştim 3 numara kesinlikle bende yoktu ama üçüncü yıl oda meydana çıktı.
Birde Jalapeno biberinizin tutmama sebebi çektim söktüm diyorsunuz çekme değilde etrafını açarak toprağı ile beraber söksydiniz tutma yüzdesi artardı.
Sevgili tekin bey..işaretlediğiniz biberlerden 1 ve 3 numaralılar benim tarlada olanlar.Gelişimlerini tam olarak tamamlayamadığı için küçük kaldılar.2. resimdeki biber ise orjinal boyudur. herhangi bir değişim olamıştır.sulama ve gübreleme yapılmadı. oysa aynı tür biberler daha iri.yeşil olarak resimleri çektiklerim orta boy bir limonun yarısı kadar domatese benzer.Etli ve acıdır.çoğunlukla dolmalık olarak veya benim yaptığım gibi kurutup pul biber yapılır.İpe dizdiklerimden iri ve şekilleri düzgün olanlar ise kayınpederin bahçesinden kopardıklarım.Şekillerinde herhangi bir değişime uğramadılar.

Dediğinize tamamen katılıyorum
Kendi tarlamdan daha önce çektiğim kök biberlerinden mor biber ve diğer iki tür ise sizin dediğiniz gibi toprağıyla beraber aldım.Şu anda canlılar. Son çektiğim kök ise saçakları yüzeyde kalmıştı ve solmuştu.o anda yanımda toprağıyla alabilecek herhangi bir alet yoktu.
bilgileri paylaştığınız için çok teşekkür ederim.saygılar

bahtiyar02 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön