Merhabalar,
Öncelikle değerli bilgilerini buradan onca insanla paylaşan herkese çookk teşekkürler..
Ben yeni üyeyim. Daha önce başka bitki türleri için de siteyi ziyaret ettim. Ancak üyeliğe, dün orkideler hakkında bilgi tararken karar verdim

Paylaşımlar süper gerçekten.. Diğer bütün bitki türlerinde de böyle ise, insan hepsinden yetiştirmek ister doğrusu..
Bahar aylarında ben de şu çok uyguna satılan orkidelerden aldım. Orkideler hakkında hiçbirşey bilmezdim. Açıkçası sadece suyunu verir genel yaşam koşullarına dikkat ederdim. Ama suyunu bile doğru veremediğimi burdan öğrendim
İki gündür orkide başlığını tarıyorum. Şimdi ben de buraya phal.imin fotolarını yüklemek istiyorum. Çiçeklerim bir süre önce döküldü. Çiçek sapını doğru yerden kesmiş olmak için biraz tedirgin oldum. Sanırım alttan saydığımda 3. boğumun biraz üzerinden kesmem yeterli olur. Bir de orkidemin iki yaprağı biraz solgun sanki (şu saksıdan aşağıya doğru sarkan!!). Ciddi bir sorun olabilir mi bilemedim. Tecrübeli arkadaşlar bakabilirse çok sevinirim. Şimdiden çok teşekkürler..