Uzun zamandır damlama sulama sistemi kurmak istiyordum, sulama suyunu kanaldan alıyorum kot iki metre, kanal suyu yosunlu olduğu için çalışır mı çalışmaz mı düşünceleri içerisinde küçük denemeler yaptım.
Yosunlardan dolayı tıkandı çalıştıramadım, yosun filitresi gerekliydi, her şeyi hazır almak istemiyordum, kendim yapmalıydım, kendi yaptığım şeylerden büyük keyif alıyorum, düşündüm nasıl olabilirdi.
Büyükce bir bidonla bu işin olabileceğini düşündüm, 70 litrelik bir bidon aldım, bir yandan giriş bir alttan çıkış yaptım, içinede delikli krom paslanmazdan filitre yaptım, filitrenin dışına da seyrek dokuma kumaştan bir kılıf diktim, temiz suyu filitrenin içinden alıyorum, suyun giriş haznesi oldukça geniş bir taraftan tıkansa diğer taraflardan su girişi oluyor.
Ana boruyu döşedim vanaları damlatma hortumlarını damlatıcıları taktım ve sistemi çalıştırdım, ertesi gün gittim ki damlatıcıların hepsi çalışıyor hiç tıkanma olmamış, üç sulama yaptım filitre tıkanması hiç yapmadı, ayrıca sorunumu kendim ve ucuz bir şekilde de çözmemin keyfi başka oluyor.
|