Jalapeno turşusu kansere iyi geliyor
ABD Cedars Sinai Medical Center Hastanesinin fareler üzerinde yaptığı araştırmaya göre; haftada 3 kez “JALAPENO”, yenildiğinde biberin içinde bulunan capcaicin maddesi prostat kanseri hücrelerini hızlı bir şekilde yok ediyor. Düzenli olarak yenildiğinde prostat kanserine yol açan hücrelerin %80 oranında azaldığı görülüyor.
The Prostate Cancer Charity'nin araştırma başkanı Dr. Chris Hiyley; prostat kanseri olan bireylere biber tüketimlerini arttırmalarını tavsiye ediyor.
Acı olmasına karşın ağzı yakmayan lezzetiyle bilinen ve diğer biberlere göre daha yoğun bir tada sahip olan “JALAPENO” Et yemekleri, salata, dip sos, bulgur, pilav ve makarnanın yanı sıra; diğer mezeler ve çerezlerle de yeniyor
Kaynak
http://hurarsiv.hurriyet.com.tr/gost...rih=2006-03-24
Busene yetiştirdiğim jalapeno biberlerimin bir kısmını Tohumluk ve pul biber yapmak üzere kızarmalarını bekliyorum.
Bir kısmınıda Turşu yapıyorum.