Bir kaç yerde avize yapılacak büyüklükteki "Süs Kabağı" ndan bahsetmiştim. Bugün fotoğrafladım.
İlk fidesi çıktığından o kadar masum görünüyordu ki, kim bilebilirdi ki neredeyse tüm bahçeyi kaplayacak

Bu arada o bölgeye ne ekip diksem coşuyor, Akşam Sefalarının boyu da neredeyse 2 metreye yaklaşıyor.
İşte avizelik kabak dediğim budur. Her gün daha da büyüyor. Daha ne kadar olacak çok merak ediyorum. Ağırlığı 3-4 kg arasındadır tahminen.
Bunun tohumunu da diğer bir tarafa ekmişim. Bu tohumları muhakkak değişik diye göz önüne ekmişim ama bir de hatırlasam..

Bitkiyi önce yere bırakmıştım, uradaki çimleri biçmemeyi göze aldım. Fakat baktım yere feci kök salıp yapışıyor ve kabaklar asma Kabak türü, bu yöntemi buldum. Bu Bambunun uzunluğu 4-5 metre arasında. Önce toprağa saplayıp havaya dikecektim, sonra diğer Kabak gibi çok ağır olursa taşıyamaz diye yatay yerleştirdim. Çok çiçek açıyor ama şimdilik Kabak yok üzerinde. (Ya da ben göremedim)
İri süs kabağının kolları dur durak bilmeden uzuyor uzuyor... Bahçeden taşacak yakında.