Sayın Lokmanbahçe,
söylediklerinizde haklılık payı var, ancak yukarıdaki yazımın ilgili yerelere gideceğini de düşünüyorum. çünkü söylediğiniz gibi burası iyi bir forum sitesi, bilgisi olan insanların konuşacağı, bilgisi olmayan insanların da izleyip takip edeceği bir ortam..Bilgisi olmayanları yanlış yönlendirmemek gerekir diye düşünüyorum.
Bence yine de bir konu hakkında yorum yapılırken, kulaktan dolma değil de araştırarak yapmamız çok yerinde olur. çünkü toplumumuzda; araştırma yapılmaya, yanlışların düzeltilmesine, doğru bilgilerin ilgili yerlere ulaştırılmasına ihtiyaç vardır.
Yine de biraz da duygusal yaklaştığımı kabul ediyorum, çünkü bizzat bu konudaki yetkililerle tanıştım, nasıl birileri olduklarını, projenin amacının ne olduğunu öğrendim..
Bence yastık altında parasını tutan kişilerin, faiz yiyerek sadece kendini düşünen kişilerin böyle bir proje yapmaları kesinlikle çok doğru bir karar olur. Hem iş istihdamı sağlanır, hem projenin amorti süresi inanılmayacak kadar az bir sürede gerçekleşiyor, hem de en kısa sürede seralarını büyüterek ekonomimize ciddi kazaçlar sağlayacaktır diye düşünüyorum.
Ayrıca şunu da belirtmeliyim; bu projenin yeni bir buluş olduğunu kesinlikle savunmuyorlar. Aksine M.Ö Babiller zamanına uzanan bir yöntem olduğunu, 1900'lü yılların başında tekrar canlandığını ancak tehlikesinin yüksek olması sebebiyle çok tutulmadığını söylüyorlar. Tek farkları; en modern topraksız tarım sistemlerinde 10-12 başlık sayısının 50'nin üzerine çıkararak bitkideki potansiyel genetiği açığa çıkarmaktadırlar. Umarım bu konuda da iyi bir yol izlerler. Hep birlikte izleyip, göreceğiz
Saygılarımla,
PEPECAN
|