Senin kızlar (inşallah yanlış hatırlamadım) bayılır bu sebzeyi toplamaya Berduray.
Anne yemeği demedim, anne yapımı Hamburger dedim. Yani ev yapımı Hamburger
Açılımı pek yok, bildiğin yuvarlak ekmek arası köfte işte.

Arasına tam ekmeğin boyutunda kocaman pembe domatesten (bahçeden) ince bir dilim, ketçap, mayanoz, isteyene hardal, üzerine bu sefer verde için pişirdiğim ızgara soğan dilimlerinden de ekledim, bir yaprak yeşillik ekmekten taşacak, bir kaç ince dilim salatalık turşusu. Haftada bir yemezsek krize girdiğimiz kolay yemek
Oğlum 7 yaşındayken Amerika'ya (S.F.) gitmiştik, çocuğun en merak ettiği şey Hamburger'di. Gördüğümüz ilk burgerciye girdik, çocuk büyük hayal kırıklığı yaşadı, berbat bir şeydi. Sonra bizim kızlar bizi oranın en güzel burgerini yapan yere götürdüler, bildiğin ev yapımı Hamburger. İçinde aynı bizim yoğurup pişirdiğimiz kocaman köfte, yukarda saydığım malzemelerden bol miktarlarda. Ekmeğin boyutunu ve yüksekliğini anlatamayacağım, ağzını ekmek boyutunca açman için yılanlar gibi çene kemiğini çıkarman gerek yani

o kadar. Neyse uzatmayayım, gerçekten lezizdi. Ama artık ben onlardan daha lezizini hazırlıyorum. Ev yapımı tertemiz.