Konu: Phalaenopsis
View Single Post
Eski 04-09-2009, 23:02   #1353
anurt
Ağaçsever

anurt's Avatar

Giriş Tarihi: 01-06-2009
merhabalar...
benim uzuuun tatil serüvenimden sonra, arkadaşıma bıraktığım anahtar, ayrıntılı olarak hazırladığım "orkide sulama rehberi" ve arkadaşımın tüm çabalarına rağmen, benimkilerin köklerinde ciddi kayıplar ama bitki bazında -0- kayıpla kapattık tatil macerasını.
gene de kızlardan ikisi bir gayret birer yaprak daha çıkartıyor. (bu işin acemisi olduğumdan, her bir yaprağın envanterini çıkartıyorum neredeyse) döndüğümde tabii ki saksı içeriğini değiştirme-tarçınlama-biraz kuru bırakma gibi forumda yazan her şeyi uyguladım.
bu kadar kök kaybından sonra, humik asit de uyguladım. karşılaştırmak doğru olmayabilir ama başka bitkilerde doğrusu beklentimin üstünde (ya da ben beklentileri çok aşağıda tuttum, bilmiyorum) bir sonuç aldığım için, risk alıp denedim. şimdi her gün saksıların çevresinde hain hain dolaşıyorum ama saksıyı boşaltıp kökleri kontrol etmemek için kendimi zor tutuyorum. bu hainler de benim görmediğim bir yerden kök büyütüyorlar herhalde!
henüz bir geri bildirim alamadım ama bir gerileme de gözlenmiyor. yapraklar derli toplu, renk fena değil, vs vs...
yapabileceğim başka bir şey var mı acaba?
teşekkürler şimdiden...
ps: sn. ephesos, çiçeklerinize hayranım, maşallah!

anurt Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön