Sn.alone35;
Kökleyip şoklamada bekletmenize gerek yok . Fidelerinizi kendiniz üretebilirsiniz.
Kol atmaya başladığında kollardan üretim yapabilirsiniz.
Ancak anaç fidelerden üretilen fideler daha sağlıklı ve tonajlı verim verirler.
Ama masrafa girmeden kendim üreteyim derseniz de mükemmel fideler yetiştirebilirsiniz.
Aynı fideyi 3 yıl devam ettirebilirsiniz.Ancak aldığınız tonaj ve kalite ilk yıla göre farklılıklar sergileyecektir.
Amaç kaliteli üretim yapıp ürettiğimiz çileğin pazar değerini kaybeytmeden ederinde değerlendirebilmektir.
Turfanda çilekte en önemli konu kaliteli çilek yetiştirip değerlendirmektir.
Örnek İstanbul Kadıköy Halinde ocak15 de kilosu 8TLden değerlendirme şansınız olacaktır.
Ama kaliteli olmak kaydı ile.
İlginize ben teşekkür ederim.
|