Bu sabah bahçeye gittiğimde yere yatmış Tomatilloları görünce canım sıkıldım. Önce hepsini kökünden söksem mi diye düşündüm sonra kıyamayıp bağlamaya karar verdim. O kadar çok dallanmış ki, ve dalları o kadar kırılgan ki, neresinden tutsam bağlasam şaşırdım. Sonunda savaşı kazandım, derli toplu görünmelerini sağladım.
Bu arada 1 kg ya kadar topladım. Hemen kabuklarını soydum, yıkadım ve Salsa Verde Sosunu yapmak üzere mutfağın yolunu tuttum.
Fırında sadece Izgarayı yaktım. Tepsiye yağlı kağıdı serdim, Verdeleri, Acı Biberleri, 2 Adet soğanı kalın halka şeklinde dilimleyip yerleştirdim. Pişerken patlamasınlar diye biberlerle tomatilloları bıçağın ucuyla ufak çizdim.
Fırının ızgarasında 10 dakikadan az sürede piştiler. Verdeler çok su salıyor. Çizmekle hata yapmış olabilirim, içleri çıktı.

Biberlerle Verdeler çabuk pişiyor, onları alıp soğanları 10 dakika kadar daha pişirdim. Bu kadar biberin acısı bizim damak tadımıza tam geldi, dileyen daha çok veya daha az eklebilirler. Biberlerden en altta olan, kış sonu marketten aldığım Kırmızı Chili Biberin tohumundan kendi yetiştirdiğim Chili Biber. Şimdilik 1 tanecik vardı üzerinde ama bir çok çiçeği var.
Hepsini mutfak robotunda veya parçalayıcıda parçalıyoruz. Maydanoz da eklemem gerekiyormuş, buraya bakınca gördüm ama ben eklemeyi unuttum.
Yiyeceğimiz kadarını kaseye alıyoruz, fazlasını kavanoza koyup kapağını sıkıca kapatıyoruz.
Sonuç; 3 kişilik ailemizde beğenmeyen yok, hatta tadına bayıldık diyebilirim. Ekşi-Acı tatlar sevenlerin çok beğeneceği bir tat. İnternette genelde ince dilimlenmiş Izgara Tavuk yanında servis ediliyor ama bizde akşam yemeği olarak anne yapımı (bendeniz

) Hamburger vardı, biz onun yanında tadına baktık. Eşim, Hamburgerinin arasına sürdü, oğlum patates kroketleri bandırdı, yine de bayıldık. Tavukla deneyince de yazarım.
