Sayın mormenekşe arkadaş seni hem tebrik ederim hemde kutlarım kompost başlığına hoş geldin sefalar getirdin bu konuya önem verdiğinden dolayı seni kutlamıştım azimli olmanıda tebrik ederek, burada bir arkadaş daha edinmenin mutluluğunu verdin tekrar teşekkür ederim burada yanlız değilsin bunu peşinen bilesin, çünkü kompost konusuna gönül vermiş birçok deneyim sahibi olarak zoru başarmanın yanlızlığında çaresizliklerden gelerek bugünlere gelişimi unutmuş değilim.
Ben gönül vermiş azmetmiş kişilerle olmaktan dayanışmanın, paylaşımlarının, hep yanında olmuşumdur,yaptıklarımızı ortaya koyarak paylaşımlarda bulunursak başarısızlıklardan başarıya gitmek kolaylaşır.
Bahçesi olan arkadaşların kompost konularına ilgisiz kalmalarını anlamak güç olsa gerek, güzel bir bahçe istiyorsak bitkilerimize göstereceğimiz özen kendimize gösterdiğimiz özenden aşağı olmamalı, bana göre bahçe- toprak-kompost bir bütün gibi düşünülürse bahçenin güzelliği ozaman ortaya çıkar.
Sayın mormenekşe arkadaş size yardımı seve seve gönülden yapmaya hazırım, benim kompost anlayışımı mesajlarımdan anlamış olmalısın, fakat yönteme senin imkanlarını ortaya koyarak başlıyalım, kompost C/N oranın dengelenmesiyle faaliyete geçer, bahçe atıkları genelde kur ot ve yaprak ufalanmış dal parçaları bunlar(C=karbon),mutfak atıkları (N=azot) bu malzemelerin homojen karışımıyla su ilave edilerek işlem başlatılır, ben toprakta çukur açarak yapıyorum siz bir kapaklı varil içinde yaparsanız olur,fazla suyunun akması için varile bir delik açarak atıklardan süzülen suyuda alır suyla incelterek bitkilerinize verebilirsiniz.
Kompostumuzu aktif edersek dahahızlı olgunlaştırbiliriz, aktif etmek demek fermantasyona tabi tutmak yani mayalamak, kendi yöntemim olan mayalanmayı mesajlarımda belirttim ama EM aktif alarak bu daha ilerici bir yol seçmiş olursunuz bende zaten şimdilerde EM Aktifi kullanıyorum EM (etkin mikroorgamizmalar).
Ben size göre uyabilen bir görüş sundum siz kompost ve fermantasyonla sıvı gübre yazıları içersinden kendinize kolay geleni bir uygulamada bulunurda bu satırlarda belirtirseniz gerekli düzenlemeleri yapma imkanımız olur. Başarıyı azminle sağlayabiliriz.
|