View Single Post
Eski 03-09-2009, 03:07   #13
Halil Önen
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 18-01-2009
Şehir: izmir/aliağa
Mesajlar: 5,567
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Müjgan Mesajı Göster
Pekmez kaynatılırken, kükürt dumanlarına maruz bırakılırsa pekmezin rengi sarımsı oluyormuş. Egeden annemim gönderdiği bir pekmezdi. Tadı ve görüntüsü nefisti. Bal rengini andırıyordu pekmez. Kükürtün zararı yararı konusunda birşey diyemeyeceğim tabi...
Sn.Müjgan,

bazı yörelerde kükürt kullanıldığını duymuştum ama ustalara kabul ettiremedim.

Pekmez yapmıyoruz, günbalı yapıyoruz diye fırça da yedim.

Israr edecektim ama kazanın başında oturan anneannenin kızının elinde bir ucu yanan uzun bir odun vardı.

Saygılar


Düzenleyen Halil Önen : 03-09-2009 saat 12:03 Neden: ek
Halil Önen Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön