View Single Post
Eski 05-11-2006, 22:08   #1
Mine Pakkaner
agaclar.net
 
Mine Pakkaner's Avatar
 
Giriş Tarihi: 06-01-2006
Şehir: İzmir
Mesajlar: 10,707
Ispanak çorbası

1/2 kg ıspanak
2 kaşık tepeleme un
1/2 lt et suyu
1/2 paket küçük paket krema (eğer isterseniz)
( eğer krema koymayacaksanız,
1 çorba kaşığı tereyağı,
1 yumurta sarısı, 1 bardak süt)
Tuz
Üzeri için 1 tatlı kaşığı tereyağ , kırmızı biber

Ispanakları yıkayıp doğrayın elinizle iyice avkarak suyunu sıkın. Bu suyu çorba yapacaksınız. ( suyu sıkılmış ıspanakları çiğden soğan rendesi, peynir kırığı,tuz-karabiber ve tariften artan yumurta akını kullanarak harika bir börek içi yapınız, ben genelde bu böreği yapınca sıktığım ıspanak suyunu çorba yapıyorum, hiç malzemem ziyan olmuyor, kalan yarım paket kremayı da dolapta saklayıp birkaç gün sonra kremalı mantar çorbası yapıyorum)

Unu soğuk et suyuna çırpıcı ile karıştırıp yediriniz.Tuz biber atıp kaynamaya koyun. Su ısınınca ıspanak suyunu da katınız.Krema koymayacaksanız tereyağını katınız. Un kokusu kalmayıncaya dek kaynatınız. Çok koyulursa sulandırıp tercih ettiğiniz kıvama getiriniz. Sulu olduysa koyultmak için nişasta kullanınız.Krema koyacaksanız bu aşamada ilave ediniz. Koymayacaksanız sütle yumurta terbiyesi yapınız. Pişince yumurta sarısını sütle çırpıp terbiyeyi çorbaya katınız.

Son olarak, yağda biberi kızdırıp çorbanın üzerini süsleyiniz.Özellikle çok güzel bir yeşili olan bu çorbaya kırmızı biberli yağın çok yakıştığını söylemeden geçemeyeceğim.

Mine Pakkaner Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön