Sevgili Makiciğim; çok teşekkür ederim. Şimdilik toprağı islah etmeye çalışıyorum. Sanırım humuslu toprak, gübre ve evsel atıkla kompost projesi bittikten sonra ( 5-6 ay ) bahara yaklaşırken yeni fideler, tohumdan üreteceğim bitkileri baharda toprakla kavuşturacağım. İnşaat atığı ve o.... ağacının köklerini temizlemeye çalışıyorum. Sonra minicik bir goji fidesi isterim
Thomasina;Ne diyeceğimi bilemedim. Artık kolay kolay uzun zaman biryerlere gitmeyi düşünmüyorum inşallah. Londra da tamamen sağlık nedenleriyle gittiğim için o kadar uzun sürdü. Normalde kızlarımı bırakıp bu kadar uzun zaman biryerlere gitmem. Ama baharda haftanın bir günü gelip benimle sulama, temizlik yapacağının sözleşmesini noter huzurunda hazırlatıp beni ziyarete geldiğinde imzalamam için sana sunacağım :P
Sabah

zorlayıcı birşey dikersem ben nasıl gireceğim içeri

Ben bu tavsiye ettiğin bitkileri bahçenin diğer apartmanların bahçeleriyle birleştiği yerlere dikebilirim. O yerlerde sadece dikenli teller var. Hem güvenlik sağlanır hemde çirkin görüntü kapanır. Benim evimin kapısı bahçenin içinde. Apartmandan bağımsız.Ama küçük bir açılır kapanır çit şeklinde birşey monte etmeyi düşünüyorum. Sevgili Sabah; şu anki hali gerçekten içler acısı. Dediğiniz gibi sonraki resmi hayal ediyorum sürekli. Bir sene sonra işte önceki hali, bu da şimdiki hali diye fotoğraf koymak istiyorum.Bunu düşünmek bile nasıl haz veriyor bana anlatamam. Yemyeşil bir bahçe, çok çicek olmasada olur, düzgün, tertipli, disiplinli ve yeşil olması benim için yeterli olacak aslında.Limon' un söylediği tarhlardan yapma kararı aldım. Biraz daha kış aylarına girmeyi bekliyorum. O zamana kadarda ordan burdan tarhlar için çerceve de bulabileceğim sanırım. Resimleri koyacağım kapı girişi, eve giden yolun v.b. o zaman tam tavsiye istiyorum ona göre

çok çok teşekkürler.