View Single Post
Eski 02-09-2009, 05:23   #123
x-29
Ağaçsever

x-29's Avatar

Giriş Tarihi: 22-04-2009
Kompost

Aslinda solucan veya soguk kompost olarak adlandirabilicegimiz kompost gerek mikroorganizma gerekse topraga faydali mantarlar acisindan sicak komposta gore daha fazla besin icermekte. Fakat solucan gubresi uretimi ve soguk kompost uretimi oldukca uzun ve pahali bir surec. Piyasalarda satilan bir cok cesit solucan gubresini denedim. Cokta memnun kalmadim. Bunun uzerine kendi mini tesisimi kurdum. Bence soguk kompost turlerindeki tek sorun uretim hizinin yavasligi. Ben solucan gubresi urettigim kutulari yilda bir kez (yaklasik 40 lt/yil), soguk kompost urettigim kutularini (400 lt/yil) ise yilda iki veya uc kez bosaltabiliyorum. Fakat sicak kompost uretimi ise yaklasik 10 hafta civarinda suruyor ve 1 metrekup materyalden 500lt civarinda kompost elde edebiliyorunuz. Ben yer darligi nedeni ile (birazda tembellikten) yanlizca soguk kompost uretiyorum. Ama bunun yaninda tavuk gubresi, deniz yosunu ve balik gubreleride kullaniyorum. Solucan kompost benim icin degerli oldugundan yanlizca tohum ve sebze yetistirmede kullaniyorum. Sonuclarda oldukca iyi.

iyi calismalar

x-29 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön