Merhabalar;
iki farkli damacana icinde  yetistiriyorum  daha once  belirttigim gibi . birkac gun once bir tanesinin koke yakin kisminda  agsi bir tabakanin olustugunu gormustum ama  suyunu  iki gun ustuste degistirince  bu agsi tabaka yokoldu  ve  o damacanadanda yeni yapraklar cikmaya basladi. damacanalari balkonda duvar dibine koymustum.  tohumlari tam ortaya  dikmeme ragmen son yapraklar damacananin duvara yakin olan kismindan cikti.
bugun damacanayi biraz cevirdigimde  toprak alti kisminda  kokleri gordum. bu cok ilgincti benim icin. Ben  kokun sadece tohumun bulundugu kisimdan asagi indigini dusunuyordum ama yaprak  topragin altindan  damacananin kenarina kadar gelmis oradan yukari cikmaya baslamis ve yukari ciktigi yerden  de asagiya dogru kok salmaya baslamis.
kenarlardan da kok salmaya basladi ya artik  sanirim cok olumsuz birsey olmazsa  bitkileri kurtardik.
sadece  sudaki yesillenme ve toprak uzerinde yer yer olusan yesillikler beni rahatsiz ediyor. umarim bir sorun olmaz
 DefneD nin sakada olsa yazdigi cidden aklima yatti. evde  6 aylik bir bebegim var ve o artik plastik kuvetini kullanmiyor. damacanalardan birini  toprak seviyesinde kesip o plastik kuvetin icine koyacagim cunku Volarenin ekledigi resmide gorunce  o kuvet kesinlikle olur diye dusunmeye basladim. umarim kizim ve annesi bana kizmazlar