View Single Post
Eski 02-09-2009, 00:20   #159
neugierig
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 27-08-2009
Merhabalar;
iki farkli damacana icinde yetistiriyorum daha once belirttigim gibi . birkac gun once bir tanesinin koke yakin kisminda agsi bir tabakanin olustugunu gormustum ama suyunu iki gun ustuste degistirince bu agsi tabaka yokoldu ve o damacanadanda yeni yapraklar cikmaya basladi. damacanalari balkonda duvar dibine koymustum. tohumlari tam ortaya dikmeme ragmen son yapraklar damacananin duvara yakin olan kismindan cikti.
bugun damacanayi biraz cevirdigimde toprak alti kisminda kokleri gordum. bu cok ilgincti benim icin. Ben kokun sadece tohumun bulundugu kisimdan asagi indigini dusunuyordum ama yaprak topragin altindan damacananin kenarina kadar gelmis oradan yukari cikmaya baslamis ve yukari ciktigi yerden de asagiya dogru kok salmaya baslamis.
kenarlardan da kok salmaya basladi ya artik sanirim cok olumsuz birsey olmazsa bitkileri kurtardik.
sadece sudaki yesillenme ve toprak uzerinde yer yer olusan yesillikler beni rahatsiz ediyor. umarim bir sorun olmaz
DefneD nin sakada olsa yazdigi cidden aklima yatti. evde 6 aylik bir bebegim var ve o artik plastik kuvetini kullanmiyor. damacanalardan birini toprak seviyesinde kesip o plastik kuvetin icine koyacagim cunku Volarenin ekledigi resmide gorunce o kuvet kesinlikle olur diye dusunmeye basladim. umarim kizim ve annesi bana kizmazlar

neugierig Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön