Üye bahçelerinin gözdesi Güler
Üye bahçelerinin gözdesi Güler hanım.
Bahçemi sanalda dolaşarak,beni onurlardınız sizin bahçenizin çeşitliliği, tertibi yanında bizim bahçe anlayışımız toprak sevgisine
paralel yaklaşımla birkaç gül ile hanımeli ile sınırlı,sebze ve meyveye dönük çalışmarlarla bahçe zevkini yaşamaya yönelik.
Resimlerdeki güller evin önündekiler güneşi fazla görmediğinden onların canlılığı haziranda bittiyor,
evin arkasındakiler açmaya devam ediyorlar fakat mayıs ayının canlılığı yok sayılır, benim güllerde bazı zaman yapraklarında yağlı
gibi parlalıklık oluşuyor akabinde yaprak bitleri oluşuyor ama bu sene sağlıklarında böyle birşey yaşamadım.
Düşünceme göre hastalık yapıcı fungal sporlarının bahçe toprağında bulunması ile topraktaki bitkinin beslenme dengesizliği yaşaması
havaların sıcak ve nemli oluşundan bu sporların aktif olarak beyaz küf şeklinde mantarlaşma yapraklarda tokside olarak hastalık
yayabiliyor.
Sonuç olarak gül bitkisinin toprak istekleri karşılanmassa geceleri çok nemli güzdüz çok sıcak oluşumu bitkinin strese
girerek,etmen olan fungalın sporları bitki üstünde etkinlikle, bitki bu hastalığa yakalanıyor.
|