View Single Post
Eski 01-09-2009, 11:54   #2483
epsody
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 04-02-2008
Üye bahçelerinin gözdesi Güler

Üye bahçelerinin gözdesi Güler hanım.

Bahçemi sanalda dolaşarak,beni onurlardınız sizin bahçenizin çeşitliliği, tertibi yanında bizim bahçe anlayışımız toprak sevgisine

paralel yaklaşımla birkaç gül ile hanımeli ile sınırlı,sebze ve meyveye dönük çalışmarlarla bahçe zevkini yaşamaya yönelik.

Resimlerdeki güller evin önündekiler güneşi fazla görmediğinden onların canlılığı haziranda bittiyor,
evin arkasındakiler açmaya devam ediyorlar fakat mayıs ayının canlılığı yok sayılır, benim güllerde bazı zaman yapraklarında yağlı

gibi parlalıklık oluşuyor akabinde yaprak bitleri oluşuyor ama bu sene sağlıklarında böyle birşey yaşamadım.

Düşünceme göre hastalık yapıcı fungal sporlarının bahçe toprağında bulunması ile topraktaki bitkinin beslenme dengesizliği yaşaması

havaların sıcak ve nemli oluşundan bu sporların aktif olarak beyaz küf şeklinde mantarlaşma yapraklarda tokside olarak hastalık

yayabiliyor.

Sonuç olarak gül bitkisinin toprak istekleri karşılanmassa geceleri çok nemli güzdüz çok sıcak oluşumu bitkinin strese

girerek,etmen olan fungalın sporları bitki üstünde etkinlikle, bitki bu hastalığa yakalanıyor.

epsody Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön