Karınca beslemek konusunda bir denemem olmuştu

öncelikle kara vermeniz gereken şey sadece karıncamı besleyeceksiniz Mix bir yaşama alanımı kuracaksınız
Ben sadece karınca beslemiştim.
http://images.habervitrini.com/haber...caevi_icat.jpg
öncelikle bu buna benzer bir kap bulun **** yapın biraz tahta biraz cam ölçüleri size kalmış ama iki cam arasında kalan alan 4-5 cm olursa iyi olur nedeni karıncalara vereceğiniz yemekler ve tünel yapılarını izleme şansı. Ölcü olarak yükseklik 50cm genişlik 80cm kalınlık 4 cm olarak öneriyorum.
yaptığınız bu kabın içine direk toprak koyabilirsiniz. Fakat benim önerim Biraz kumla koyun yani 3 cm toprak 3 cm kum olarak koyun böylece içerideki hareketliliği fark etmeniz kolaylaşıcak. Dip kısma ufak taşlar eklerseniz karıncalarınız mühendisliklerini göstermeleri gerekecek ve daha iyi bir görüntü oluşacak. Üste 10 cm lik hava boşluğu idealdir
Şimdi biraz yaprak biraz küçük dal ve taşlar zevkinize ve uğraşabileceğiniz süreye göre yosun da ekleye bilirsiniz ama nerdeyse hergün içini açıp fısfısla yosunlarınızı sulamanız gerek.
Biraz bekleyin yosunlarınız biraz yol alsınlar taşlarınız toprağınız biraz sertleşin ve dibe otursun

karıncalarınız kazarken biraz uğraşsınlar. Topragınızın sertleşmesi oturması yosunlarınızın Hızlı ilerlemesi için Saksı sular gibi sulama yapabilirsiniz Karıncalarınız koymadan önce ama Sonra kesinlikle yapmayınız.
Ve ortalama 1 hafta süre sonunda yeriniz hazır Artık karınca bulmaya geldi iş. Benim önerim 1 kürek bir plastik kap ve 1 de fırça ile açık araziye gidin Yanınızda domates gibi sulu bi besin madeside götürebilirsiniz.Ve eğer vaktiniz ve sabrınız varsa Domatesi öncelikle parçalayıp ikram etmenizi öneririm. Birçok karınca etrafına toplanacaktır Ana karıncada yakınlarda olma ihtimali, yükselir. Sonra Kürekle tam kolanini bulunduğu giriş deliğine Saldırın

geniş bi şekilde alt kısımdan açmaya çalışın oldukça çok karınca çıkacaktır. Biraz toprakla birlikte karıncalarınızı fırca yardımıyla yakalayıp kaba koymaya çalışın. Bulabilirseniz büyük ve kanatlı kraliceyide bulun. Karıncalarınızı topraksız kaplarda tutmayın hemen ölürler.
Ve karıncalarınız yaptığınız Terrarium içine ekleyip üstünü sinek teliyle veya hava alan bir bezle kapatabilirsiniz paket lastiklerini kullana bilir **** selobantla çevresini kapatıp karıncalarınızın içinde kalmasını sağlayabilirsiniz.
Son olarak besleme kısmına gelelim bir parça ıslak pamuk su için. Küçük bir kabı uygun şekilde alana yerleştirip temiz su koyarakda bunu yapabilirsiniz. Dikkat edin pamuk çabuk küfleniyor ve çevredeki yiyecekleride bozuyor Özellikle sulu olan yiyecekleri
Yemek olarak da tarladan bulduğunuz için kuru olan her besin ürününü ve çeşitli börtü böceği kullanabilirsiniz
Genel davranışlarına gelince ilk zamanarda hızlı tüneller açıp anakarıncaya kontrol ettirecekler. ve onun isteğine göre yapacaklar. Ana karınca yumurtlamaya başlayınca artık uzun soluklu dostlarınız var beslemeyi ve özelliklede su vermeyi unutmayın