View Single Post
Eski 31-08-2009, 11:22   #1
izzeterisen
Kaybettik, Allah rahmet eylesin

izzeterisen's Avatar

Giriş Tarihi: 23-01-2007
Natal eriği (Carissa macrocarpa)

Herkese iyi çalışmalar.
Bu bitkimi Ağustos 2008 ayında 20 litrelik bir teneke içinde aldım. İki kalın dal şeklindeydi. İki dal paralel olarak uzanıyordu. Budayarak tek dala düşürdüm .Sonbaharda ise yeni haliyle uzun bir saksıya aldım. Halen aynı saksısında duruyor. Uzun saksıya almamın nedeni köklerinin uzun ve daha iyi gelişmesi içindi. Amacım kökleri dişarıda yaşayan bir bonsai (neagari) elde etmekti. Fazla kalın değil ama oldukça kuvvetli kökleri var. Bu yıl üst bitki aksamını kıvrımlı dik tarz olacak şeklide budadım ve dallanmayı arttırmak için sürekli filizleri uçtan almaktayım İlk dal yukarı doğru idi ve ikinci dal seviyesinde idi. Bu nedenle 20 gün kadar önce o dalı sola doğru kıvırdım. İlkbaharda ikinci dal ile arka dal arasındaki uzaklık çok fazla idi. Bu nedenle gövdeyi kestim. Kesim noktasından iki filiiz verdi. Birini arkaya diğerini yukarıya doğru yönlendirdim. bitkinin boyu 25 cm.
Artık Eylül geldi bitkide budamadan, filiz ucu almadan vazgeçmem gerekiyor sanıyorum.

1 20.12.2008.JPG
Bitkinin 20.12.2008 deki durumu

2 25082009.JPG
Bitkinin 20.08.2009 daki durumu.

Bu zamana kadar okuduklarımdan, sizin yaptıklarınızdan öğrendiklerim doğrultusunda bu bitki ile çalışmaya çalıştım. Doğrularım, hatalarım nelerdir? bundan sonra nasıl çalışmam, nasıl bir proğram izlemem gerekir?
saygılar.

Düzenleyen izzeterisen : 07-03-2010 saat 18:58
izzeterisen Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön