Tenekede Tavuk pişirmeyi daha öncede duymuştum. Biraz araştırıp deneyim dedim.

İlk denememdi. Ya yakıcaktık tavuğu, ya da pişmeyecekti.

Forumlarda da herkes ilk denemelerde birkaç tavuğu gözden çıkarmanız gerekir diyorlardı. Hadi çıktık bir yola..
Teneke bulundu, kazık çakıldı, tavuk alındı ve soslar sürüldü. Altına patates, biber, soğan filan. Evde herkes bekliyor tabi tavuk pişicek biz tavuk yicez diye. Ben pek ümitlenmeyim diyorum ama annem yanına pilavı yapmış.
Biz gelelim tavuğa;Tenekenin kenarlarını toprakla kapattım. Üstünede bir taş. Ateşi yaktım. 1,5 saatte pişti. Nar gibi kızardı. İlk denemede başarılı olduğuma sevindim. Lezzetliydi, pateteslerde çok güzel pişmişlerdi. :P