View Single Post
Eski 30-08-2009, 16:37   #23
yesim ozgun
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 09-05-2009
Sevgili Limon, Gördüklerinizi açık ve net yazmanız beni çok memnun etti. O kadar üzgünüm ki bir sene boyunca uğraştığım çiçeklerim 3 ayda yokoluşu beni gerçekten çok derinden üzdü.

Sıraladığınız seçenekler
1-Toprakları güzel değil, kaliteli toprak alamadım.
Fidanlıktan kaliteli toprak alıyorum. Adıyaman toprağı adı altında satılıyor.Eskiden kırlarda kokardı ya hani aynen öyle kokuyor toprak.
2-Düzenli sulayamıyorum.
Evet yokluğumda yaşanan en büyük sorun
3-Aldıkları ışık yetersiz.
Işık konusu biraz farklı. sabah 10 dan akşam 7 ye kadar güneş alıyor. Hatta yakıcı olabiliyor çoğu zaman. Sardunyalar bundan dolayı çok mutluydu. Ancak cam güzellerim, petunyalarım, begonyalarım mutlu değildi. Ama günde iki kere az miktarda sulama ile gayet güzel açmışlardı yaşıyorlardı. Yokluğumda onlarda gitti.4-Periyodik bakımlarını, gübrelemelerini yapamıyorum.
Defter tutuyorum, o kadar yani. Granül organik gübreler kullanıyorum. Güllere yavaş salınımlı, saksı bitkilerine hızlı salınımlı. Anneme taşıdığım küpelilerim, fullum gayet güzel durumda. Zaten sağlıklı olanlar birtek onlar kalmış. Tekrar baştan başladım diyebilirim.

Saksıdaki çiçeklerim çok çok bakımlılardı. Karşı apartman komşularım benim çiçekleri görünce heveslenip salı pazarındaki çiçekçiyi zengin ettiler.Ta ki ben İngiltere' ye gidene kadar. 3 aylık süre zarfında emanet ettiğim yeğenim maalesef ya çok suladı **** hiç sulamadı. Geliğimde gördüğüm manzara saksılar birer çamur gölüydü. Hiç sulamadığını ve ben gelmeden bir gece önce litrelerce su döktüğünü düşünüyorum. Soramıyorum da.... Ayıp olucak kalbi kırılacak diye. Mum çiçeğimi geldiğim gece buraya koydum ne yapabilirim diye. Allahtan onu kurtardım.Çoğunu atmak zorunda kaldım, bunlar kurtarabildiklerim. 7 büyük saksı sardunyam, petunyalarım( tohumdan yetiştirdiğim ), cam güzelellerim, fransız kadifelerim ( tohumdan yetiştirdiğim ), aslanağızlarımı, hepsini kaybettim. Periodik şekilde gübrelemelerini yapıyorum. Ama geleli 5 haftaya girdim, ölenlere nispeten yaşam savaşı verenler halen can çekişiyor. Gülerime dikenli tel dolanmış, leylağımda küllenme oluşmuş.
Bahçenin içinde iyi toprakla doldurulmuş ve gömülmüş çamaşır sepetleri, toprak saksılar vardı içlerinde sardunyalarım aynısefalarım vardı. Kupkuruydu hepsi geldiğimde. Çıkardım onları geldiğimde saksıları dezenfekte edip tekrar sandunya dikmek istiyorum.

Maddi kaygıları bir kenara bırakıp, kendim uğraşmadıktan sonra ne değeri var. Ellerim toprağa değecek ki meditasyonum tamamlansın aynen dediğiniz gibi burda kimsenin amacı bence de bu değil.

Şimdi ben yapacaklarımı düşündüm dün gece. Seneye hazırlık yapacağım. Kapıcıya toprağı belleteceğim. Yanlız yapabilmeme imkan yok. Bu saatten sonra ancak soğanlı bitkilerin çiçekleriyle neşelenir bahçe. Dediğniz gibi Sn. meyvelitepe' nin tarhları gayet uygun olacaktır. Ekim ayında bahçedeki bitkilerinde yerini değiştirip bahçeye buz çiçeği ekmek uygun düşer diyorum. Komple kaplar sert ve eski toprağı.

heheh Kunti gibi bir azmanda bende var. Özgür oğlan. Bir tek öğlen yemeğine ve akşam yemeğine geliyor. Birde gece yatmaya. Hovarda biraz. O kadar besle didin işe yaramıyor

Hadi bakalım seneye nasıl olacak.

Çok çok teşekkürler Sevgili Limon. Tespitlerin harikaydı.

yesim ozgun Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön