Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Güler
Dün akşam üzeri, bahçedeki kırmızı biberleri topladım. Bu ikinci parti. İlk partiyi çocuklara ve dünürlere postalamıştım.
Bu parti de kolilenecek. Daha da yığınla var.
Bundan sonraki partiyi de biber salçası yapmayı plânlıyorum. Mübarek biber, topla topla sonra ver suyu yine de pıtır pıtır döküyor.
Ben bu biberleri sabah kahvaltısında yemeyi de çok seviyorum.
Denememiş olanlarınız varsa bir de etli dolmasını yapsınlar. Yerken kabukları incecik soyuluyor ve kırmızı kısmı da etli etli çok güzel bir tat veriyor.
|
Güler Abla merhaba. Ben de bayılırım bu kırmızı biberlere.
Onları birgüzel yıkayıp kocaman bir tepsiye doldurur, hani geldiğinizde "katmer ve pidelerini" yediğimiz fırın var ya, işte oraya götürür, orada közlettikten sonra dediğiniz gibi ince kabuklarını soyar, kesme tahtasının üstünde ince ince kıyar ve buzdolabı poşetlerine porsiyonlar halinde doldurur ve derin dondurucuya koyarım.
Kışın biberlerin olmadığı zamanda onları çıkarır, sarımsaklı süzme yoğurtla karıştırır, üzerine zeytinyağı gezdirip acı biber ekerek yemeklerin yanında sunarım ki, yemeyen toktur! Siz bahçenizdeki köy fırınınızda da közleyebilirsiniz tabii.
Oğuz Ağabey'e de bolca selamlar...