Merhabalar,
Gerek soru soran gerek ise bu sorulara bıkmadan yanıt veren arkadaşlarıma çok teşekkür ediyorum.
Bakımının çok zor olduğunu düsündüğüm orkideyi yetiştirmeyi hiç düşünmemiş biri olarak, anneme hediye gelen Phalaenopsis'i 16. sayfaya kadar okuduğum bilgiler ışığında hiç soru sormaya ihtiyaç duymadan baktım. Sağosun arkadaşlarım ihtiyaç duyduğum bütün soruları sormuşlar ben de cevapları almış ve uygulamış oldum.
Dikkatimi çeken sorulardan biri, subsratda kullanılan fıstık çamı kabuğunun bulunmasındaki zorluk oldu.
Benim evimin önünde kendi diktiğim, yaklaşık 40 yaşında bir fıstık çamım var. Zaman zaman kuruyan dallarını buduyorum. Bu dallar üzerinde gövdede olduğu gibi kalın kabuk olmamakla birlikte, parçalanarak kullanılabilir mi?
Sonuçta benim bir saksı ork.' um var, iki yılda bir değişim gerektiğine göre çamımın üst kabuklarından rahatlıkla faydalanabilirim. Fakat bunu bulmakta zorlanan arkadaşlarıma da ağacıma zarar vermeden yardımcı olmayı isterim.
Tekrar teşekkürler. Çiçeğiniz bol orkideleriniz sağlıklı olsun.
|