View Single Post
Eski 24-08-2009, 23:47   #51
nkoksal
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 01-10-2007
Şehir: Ankara
Mesajlar: 275
Dioscorea elephantipes yetiştirmek
Tohumdan yetiştirilebilir. Çelikle yetiştirmek bir seçenek değildir. Tohumlar her yıl eylül ve Ekim aylarında ( Güney yarımküre için ) toplanmalıdır. Tohum kapsülleri toplanmadan önce mutlaka kurumuş olmalıdır.
Kanatlı olan tohumlar düz bir tohum kabına 4-5 cm den daha derine ekilmemelidir.
Tohum harcı olarak iyi çürümüş kompost + iyi cins toprak ve kum karışımı kullanın.Güneşli bir yere yerleştirin.Tohumları Mart ya da Nisan ayında (Güney yarımküre için ) ekin. Ertesi yıl Nisan ayında bitki küçük bir saksıya alınabilecek kadar gelişmiş olacaktır. 9 cm lik bir saksı kullanın.Fil ayağı tohumları büyümeye hypocotyl(?) lerini şişirerek başlar. Birinci yılın sonunda caudex (?) yaklaşık olarak 10 mm olur. 5 yıl sonunda caudex 120 mm çapa ulaşabilir. Dioscorea elephantipes bir su bilgesidir.(?)
Dioscorea elephantipes hızla ve kolaylıkla yetiştirilebilir. Yetiştirilmesi ve bakımı zor değildir. Bir altın kural: Yazın yapraklarının olmadığı istirahat döneminde fazla sulamayın.

Benden bukadar, (?) olan yerler tam anlamını bilmediğim yerler. Sanırım bitkinin altındaki geniş bölümünden bahsediyor.


Düzenleyen nkoksal : 24-08-2009 saat 23:48 Neden: sansür düzeltmek için
nkoksal Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön