Uğur abi şu an Karadenizde. Bir süre yok aramızda.
Murare ne kadar şanslı olduğunuzun farkında değilmisiniz. Şu an her türlü Türkçe kaynak var. Yardımcı olmaya çalışan insanlar var.
Ben ilk başladığımda kimse yoktu. Sağa sola mail atıp duruyordum bonsaiciler bir araya toplanabilsin diye. Hiç unutmam Eskişehir.net sitesinin hobi sayfası var. Orayı sürekli kontrol ederdim bonsai ile ilgilenen bir kişi bulabilirmiyim diye. Bonsai lafı eden herkese mail atardım ama nedense cevap gelmezdi. Herhalde amaçları farklıydı. Yoksa bir bonsaiciler birbirine düşkün oluyor.
Sonra çeşitli sitelerde mesajlaşmalar başladı. Sayımız çok azdı. Mesajlaşmayı hareketlendirmek için çok uğraştık. Bir avuç insandık ve mesajlaşmalarla olmayacağını anladık ve mailleşmeye başladık. En eski dostlarımdan birisi musubeyddir.
Erkan Aktaşgül yahoo grup kurdu orada yazışmalar başladı. Kağan Çolağın kurduğu bonsaisevenler yahoo grubunu bulunca ne sevinmiştik. Bir sürü insan vardı. Bir süre orada devam ettik. Kimsenin çok bilgisi yoktu. Sonra çeviriler yapılmaya başladı. Biraz biraz bir şeyler yoluna girmeye başladı. Neyse bu uzaaar gider.
Yıllarca çok emek harcadık. Birbirimizle bildiğimiz 3-5 kelime bilgiyi paylaşıyorduk. Şu an her bilgi var.
Hiç yılmadık. Ağaçta kaybettik ama denemekten vazgeçmedik. Bize bişeyler anlatan yardımcı olan insanlar olsaydı daha az ağaç kaybederdik. Denemekten vazgeçmeyin. Bonsai pratik yapmadan öğrenilmez.
Pratik yapamadığım zamanlarda bonsai resimlerinide çok inceledim. Bütün şekillendirmeleri takip ettim. Neyi niçin yapıyorlar. Zamanla bende yorum yapabilmeye başladım. ilk başlarda ağaç bana bakardı ben ağaca. Şimdi ise ağaç benle konuşuyor....
|