View Single Post
Eski 03-11-2006, 15:50   #207
murare
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 29-08-2006
Uğur abi ile bir buluşabilsek, ya onun işi çıkıyor ya ben müsait olmuyorum. Bu aralar yoğun sanırım baksana forumda da yok.
İnsan bir kere başlayınca gerisi geliyor lakin o bir kere başlamak varya inan zor. Şimdi sizin yaptıklarınıza baktıkça bonsai hakkında hiç birşey bilmediğimi, bırakın yolun başında olmayı yola başlayamadığımı bir kez daha görüyorum. Bu işe fidanla başlamak demek fidanın büyümesini beklemek demek ne yazıkki. O yüzden yamadori ve tanuki çok önemli. Hadi doktor hatırla ilk ağacını bocalamadınmı -ben bunu bonsai yapayım- dediğinde? Başlamak zor bonsaireef. Eğer yanınızda biri olursa bu iş daha kolay oluyor. Güç alıyorsunuz ama yalnızsanız zor. Fazla büyütmekte istemiyorum sonra başlayacak olanlarıda korkutacağım ama ilk yapmak gereken teli ve makası alıp ağacın başına oturmak öyleyse. Öldürmek tabi üzücü birşey ama kayıp vermek kaçınılmaz bazen. Bunun için kaybettiğimiz hatta her söktüğümüz ağacların yerine yenilerini dikmek çözüm olabilir belki. Ve birde neyi nerde aramanız gerektiğini bilmeniz gerekiyor. Kızılay - demet arasında tanuki veya yamadori için ağaç bulamayacağımıza göre. Ama merak etme doktor sergiye yetiştireceğim söz.

murare Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön