Bence oldukca iyi bir sekilde baslamissiniz. Kagit ve hindistan cevizi oldukca iyi yatak malzemeleridir. Kagit yuksek karbon icerigi ile solucanlar icin iyi bir besin kaynagi. Nem konusunda ise oldukca dikkat etmek gerekiyor. Solucanlarin icinde bulundugu yatak malzemesinin nemini ise elinize alip siktiginizda 4-5 damla su akacak sekilde ayarlayabilirsiniz. Ayrica ortamin drenajinin iyi olasi gerekiyor. Baslangicda ortama eklediginiz artiklar tamamen tukenmeden yenisini eklememenizi oneririm. Aksi takdirde tuketilmeyen artiklar hizla bozularak kokmaya baslayacaklardir (curuk yumurta kokusu). Iyi bir sekilde duzenlenmis solucan gubresi sistemi hic bir sekilde konu yapmaz. Populasyonu arttirmak icin su receteyi kullanabilirsiniz: 50 % Tavuk yemi (pelet minimum 10 % proteinli), %10 bugday veya misir unu, %10 sut tozu, % 10 kepek ve ph duzenlemek icin % 10 dolomit veya kirec (tarimsal amacli kullanilan). Bu karisimi eklediginiz sebze ve meyve artiklarinin uzerine hafifce serpin. Ayrica portakal, sogan artiklari solucanlar tarafindan pek sevilmegi icin bunlari eklememenizi oneririm. Ama eger kullandiginiz sistem acik sistem (toprak icinde acilmis hendek) ise bir sorun olmadan bunlari ekleyebilirsiniz.
kolay gelsin
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi wega
aradaslar istanbulda , kirmizi solucani bulailecgim yer varmidir sizce?
su an kendimin 300 kadar var ama populasyonu artirmak istiyorum
bu arada solucan yatagimda , sadece kirpilmis kagit ve hindistan cevizi puskulu mevcut..beslenmeleri icin ise cay posasi ve kivi veriyorum...sistemi kurali 3 hafta oldu..
ha burada , solucan yataklarinin nemlendirilmesi de cok onemli sanirim..
ilave dusunceleri olan arkadaslarin goruslerini bekliyorum
|