View Single Post
Eski 03-11-2006, 12:22   #550
Sakız Hanım
Ağaçsever

Sakız Hanım's Avatar

Giriş Tarihi: 09-10-2006
merhaba mine hanım,
sonbaharla beraber sıkıntılarla karşılaşmaya başladım.bahçemde ve balkonumdaki bitkiler 1-2 yaşlarında.gardenya ve ortanca da belirttiğim gibi bu seneye kadar belkide yeni olduklarından bir sıkıntıyla karşılaşmamıştım.
3bitkiyle ilgili sıkıntım var:
1-leylak:edindiğim bilgiye göre sonbaharda yaprak döküyormuş ve bazik toprak seviyormuş.toprağını kum ile karıştırdım ve biraz sarı toprak ekledim,ancak bu yaprak dökümü olayı sonucu şu anda üzerinde tek bir yaprak bile yok ağacımınbirde korktuğum yapraklar sararıp dökülmedi önce uçları karardı sonra döküldü,ağaçta bir iki tomurcuk dursada onlarında ucu kararık.

2-açelya,pamuk prensesiminde tüm yapraklarının uçları siyahlaştı,onunda toprağının dibine çam iğneleri karıştırmıştım birazda çürümüş bitki asitli toprak seviyor diye,birde evde değil dışarda bakılır diye okudum internette 5-6 aydır bu neenle balkonda duruyor.o da aynı leylak gibi yaprak dökmeye başladı.

3-karanfil;işte tek yaşatmayı beceremediğim çiçek.yaptığım toprak hatasını anladım ama genede fayda etmedi.ben karanfili alınca direk evde yeni saksıya geçirip humuslu kara toprağa dikiyordum.büyük hataymış,sarı ve adi toprak istiyormuş öğrendiğim kadarıyla ama genede yaşatamadım ve 4-5 aydır zar zor ayakta tutabildiğim kendi ektiğim fideyi bile kuruttum
sitede karanfil bölümünü okudum ama orada bu sorularıma cevap bulamamıştım.

bu arada bitki sararmasına karşı bitki besini almıştım(yapraklar için)bunu kullanmalımıyım(soruma ortanca ve gardenyada dahil tabi)
birde şöyle bir sorunda var izmirin suyu çok kireçli bu sararmalarda sanırım bunun da büyük payı oluyor.

sevgiler,şimdiden teşekkürler

Sakız Hanım Çevrimdışı   Başa Dön