View Single Post
Eski 23-08-2009, 13:59   #236
thomasina
Ağaç Dostu

thomasina's Avatar

Giriş Tarihi: 05-06-2009
Merhabalar. Bir iki gün önce bir tanıdığımın evinde iki saksı vardı bu güzelden. İkisi de çok yıpranmıştı, ev sahibi biraz ilgisiz yardım istedi. Kurumuş yaprakları topladım, toprağını biraz çapaladım, suladım. Boynu büküktü gariplerin ama gelen habere bakılırsa biraz toparlanmışlar şimdi. Hatta daha sonra gideceğim mümkün olduğunca toprağını değiştireceğim ya da besin vereceğim. Fazla yüz bulursam da alıp eve getireceğim. Daha neler var o evde anlatamam. Hepsi de hediye gelmişler, sevilmedikleri için kapalı ya da yarı kapalı balkonlarda yaşam mücadelesi veriyorlar. İleride hepsi için güzel kurtuluş planları yapıyorum şimdiden
Neyse oradaki saksılara bakım yaparken bir kök ayırdım. Bayağı kök vardı ve sağlıklı görünüyorlardı. Öneriler işiğinda aspirinli suda birkaç dakika beklettikten sonra saksıya geçirdim. Alttaki birkaç yaprağı aldım, can suyu olarak da oksijenli su verdim. Şimdi cam arkasından sabah güneşi alan bir yerde. Yalnız saksı harcı olarak yalnızca torf kullanmadım. Torf, bahçe toprağı ve dere kumu karışımından hazırladığım toprağı kullandım. Fazla sıkışık da değil ama şimdi teredütte kaldım. Hata yapmış olabilir miyim arkadaşlar? Gerçi annem de benzer bir saksı harcı kullanır ve çiçeği de sağlıklıdır ama size danışmadan edemedim. Önerilerinize ihtyacım var. Şimdiden teşekkürler
Sevgiler...
İşte benim evime yeni gelen güzelim...

thomasina Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön