View Single Post
Eski 23-08-2009, 09:32   #113
karinca70
Ağaç Dostu

karinca70's Avatar

Giriş Tarihi: 14-04-2007
Şelale Süs Havuzu memlekette olduğu için ve senede birkaç hafta gidebildiğim için tamir yerine iptali seçtim. Babam şelale ve dereyi sökmüş, sadece süs havuzu duruyor; üstü nilüferlerle tamamen kaplamış, bir sürü nilüfer varmış ve balıklar da içinde yaşıyorlarmış. (Bu sene tatile gidemediğim için göremedim).

PU köpükler su geçiriyor mu bilmiyorum; ancak püskürtmeli pu köpükleri ile ilgili bir broşür gördüm praktiker'de. Şelale ve dere yapımlarında bu püskürtmeli köpük kullanılabilir belki. (Püskürtmeli köpük'ten kastım, püskürtmeli boya gibi sıvı olarak püskürterek yüzey kaplayan yeni bir izolasyon şekli, tavanaraları ve bahçe duvarlarında izolasyon için düşünülmüş, püskürtülen sıvı birkaç saat içinde 3-4 santim kalınlığa ulaşıyor; ve yekpare bir izolasyon sağlanıyor; sadece su izolasyonu sağlıyor mu bilmiyorum. Ancak su izolasyonu sağlamasa bile; süs havuzlarında ve şelalelerde kullanılabilir (üzeri yosun kaplayacağı için doğal bir görünüme ulaşacaktır). Bazı akvaryum meraklılarının; pu köpüklerle akvaryum içi kaya şekilleri oluşturduklarını okumuştum.

karinca70 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön