Epeydir bu konuya yazılmamış anlaşılan kimsenin saksılarını taciz eden serçeler olmamış

. Dün balkona çıktığımda dehşet içinde gördüm ki uzun saksıdaki muscarilerimin minnacıktan büyük yaprakları imha edilmiş

Feci üzüldüm elbette direkt aklıma da kuşların yapmış olacağı geldi. Civarda olanlar benim gördüklerim yani martılar ve kargalar. Onlar da bu iş için çok büyükler derken bu sabah faillerin kim olduğunu bulduk. Serçeler...
Dün bulduğum bir çözümü sizlerle paylaşmak istedim. Tül parçasını saksının üstünde etrafından mandalladım. Toprağa konup eşelenmeleri ve çıkan yeni filizleri yemeleri artık mümkün değil. Ancak aynı toprakta sümbülteberlerim de var onların boyu daha yüksek bunu da 2 tane mandalı da çapraz vaziyette tülün altından takıp tülün yüksekliğini arttırarak hallettim.
Bu sabah serçeler yine geldi grup olarak ama benim saksılarımdan yapamadılar kahvaltıyı. Yakında onlar için de yem ve su kabı koymayı planlıyorum. Bir yaşam formuna yaşama hakkı verirken diğerine açlık olmamalı çözüm diye düşünüyorum.