Dendroloji okulunda ilk günümüz cumartesi idi, ailanthus altissima ile katıldık. Bana ilk dersler hafif geldi, ama eski ve unuttuğumu sandığım bilgileri hızla geri çağırdığımı gördüm.
İlk ders Yıldıray beyindi, öğrenci psikolojisini bilmesi, akıcı bir dille ve rahat beden dili ile sıkmadan dersi anlatması pek hoştu. Oğlumla aynı ortamda eğitim almanın tadı da cabasıydı
İlk gün bize hemen ödev verdiler. Önce gruplara ayırdılar, her bir grup kendisiyle ilgili hocadan ödev kağıtlarını aldı. Tanışma faslından sonra iletişim adresleri alındı ve ödevlerimizi çalışmak üzere toplanacağımız yer ve saat belirlendi.
Ödevlerimizin konusu Ankara'daki değişik parklar ve bölgelerdeki ağaçlarda bulunan bazı ağaçlardı. Bizim gruba (grup 5) Seğmenler parkında bulunan 3 ağaç düştü. O parka gidip
1- KARAÇAM (Pinus nigra Arn.)
2- AKSÖĞÜT (Salix alba)
3- SIĞLA (Liquidambar sp) adlı ağaçları bulacağız. Tabi bunun için önceden çalışmamız , o ağaçların özelliklerini öğrenmemiz gerekiyor. Yanımızda dijital makinede götüreceğiz ve ağaçları tanıyıp fotoğrafladıktan sonra, aramızdan seçtiğimiz sözcü ile ya da grup olarak o ağaçları derste sunacağız.
Nedim de 5. grupta idi, kendisi ile çok fazla görüşemedik ama, ağaçlar net olarak orada olması ve bizim grupta olması beni sevindirdi
sürecekk...