View Single Post
Eski 21-08-2009, 17:08   #719
Adalet Yağcı
Ağaç Dostu

Adalet Yağcı's Avatar

Giriş Tarihi: 25-06-2008
Birol beyin tavsiyeleri devam...

Sevgili Adalet Hanım
Doğru söylüyorsunuz benim yaptıklarım ve söylediklerim İzmir için gecerli. Size yanlış bilgi vermemek için bilgim dahilinde secerek yazıyorum yazılarımı. Ben son baharda yapılacak budamanın ( yapraklar iyice döküldükten sonra ) sizin ağaçlarınızı donduracağını sanmıyorum. Benim nacizane tavsiyem bir kaç ağacı sonbaharda budayıp denemeniz. Benim size sormak istediğim bir kaç soru var müsade ederseniz. Siz bordo bulamacını budama yaptıktan sonramı yapıyorsunuz yoksa budama öncesimi. Şundan soruyorum hani siz diyorsunuz ya ilk baharda budama yapıyorum diye o zaman bordo bulamacınıda mantıken ilk baharda atıyorsunuz, eğer öyleyse bana göre yanlış. Ben sizin yerinizde olsam son bahar sonu güzel bir budama yapıp ardından şubat ayında güzel bir havada ( yağmursuz ve rüzgarsız ) Bordo bulamacı kesinlikle değil Göztaşı ve sönmemiş kirec alıp kendim hazırlar onu atardım, emin olun eğer oranları uygunsa kıvrık hastalığı kesinlikle olmuyacaktır, belki yaz girişinde bazı ağaç yapraklarında kıvrık lıklar görürsünüz onlarda göztaşı değmemiş yerlerdir onlarda güneşle beraber düzelecektir yeterki dediğim gibi oranı uygun olsun.

Bir tek şey daha söylüyeyim sonra sizin ilerde deneyimlerinizden bilgi alırım. Göztaşını en gec şubat ayı sonuna kadar mutlaka atın, mart ayı na bırakmayın derim. Sağlıcakla kalın.

Adalet Yağcı Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön