View Single Post
Eski 21-08-2009, 17:06   #718
Adalet Yağcı
Ağaç Dostu

Adalet Yağcı's Avatar

Giriş Tarihi: 25-06-2008
Birol beyin tavsiyeleri

Sevgili Adalet Yağcı
Sizin yazınızı gördükten beş dakika sonra uzun uzun cevap yazıyordum sonlarına gelmek üzere elektrikler kesildi bütün yazılarım gitti. cevabım geciktiği için özür dilerim, tekrra yazmaya calışacağım.
Şeftali ağaçları sizinde bildiğiniz gibi suyu çok sever. Haftada iki kez sulamak yer nemli bile olsa bu mevsimde çok değil. Ağaçlar gelecek senenin meyve gözlerini bu aralar yapmaya başlıyor ( bizim buralarda düvür sürgün yapma derler ) suladıkca göreceksinizki ağaçların üzerinden yeni yeni sürgünler çıkacaktır buda meyve demektir. Kıvrık hastalığının ( yaprak bükmesinin )sulamayla alakası olduğunu sanmıyorum o daha başka bir şey. Şubat aylarında atılan göztaşı kıvrık hastalığı ile direkt ilgili diye biliyorum, başıma daha önceleri geldi, göztaşı ilacını gerektiği kadar ve zamanında atmazsanız kıvrık hastalığı kaçınılmaz oluyor, onun için çok çok önemli. Evet sonbahar budaması bence çokdaha iyi, yapraklar dökülünce gözler ortaya çıkınca güzel bir budama yapılması daha sağlıklı.Ben Subat ayı başlarında yağmursuz rüzgarsız güzel bir havada 400 lt lik ( bir taral ) depoya 12 kilogram göztaşı ve 10 kg kadar sönmemiş kireç atıyorum ( Önce göztaşını bir yerde eritip depoya koyuyorum sonra temiz bir karıştırıcı ile kireci söndürüyorum ve yavaş yavaş birbirine karıştırıyorum. ) ağaçları güzelce yıkıyorum. elektrikler her an gidebilir yine sorun apartmanımızda onun için acele yazıyorum aklıma gelirse ilave yaparım . sağlıcakla kalın.

Adalet Yağcı Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön