View Single Post
Eski 21-08-2009, 12:17   #118
epsody
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 04-02-2008
Selahaddin YILMAZ hocayı bu başlıkta görmek bizler için onur kaynağı.

Sn;Selahattin Hoca Solucan gübresi ile ilginerek bu çalışmalarını canı gönülden desteklediğimi bildirerek ,bu çalımalarda geri kalmanı bir türlü anlıyamıyorum, halbuki ben ağaçlar net üye olmadan önce senin bu konularda yazılmış yazılarını okuyordum.

Ben solucan gübresi hakkındaki ulaştığım belgelerden bu gübreye ulaşmanın çaresini aramışımdır, kompost konuları içinden solucan gübre katkılı kompost yapımında bu gübrenin %35-40 oranlarında çukurda kompost yapımıyla ulaştığımda,ilk fide yataklarının harcına kattığım domateslerimin gelişme dönemlerinde inanki öyle bir kök yapısı oluştuki zannedersiki 5tane fideyi beraber dikmişin, öyle gelişmeyi internette bazen rastlıyordum daha önce diktiğim fideler gelişme döneminden sonra yaşlanmaya başlamaları daha erken ve alt yapraklarda bozulmalar başlıyordu, ama bu gübre uygulamalarımda başladıktan sonra böyle bir durum sözkonusu değil son olarak bahçeme eklediğim resimlerde baktıysanız göreceksin,gelişme döneminde sanki bol azot ve sulamış gibi geliştiler tabii çiçek bağlıyarak yani mucize bir oluşum.

Temennim bu işleri geliştirerek bir işletme kurarda başırılı olursun,Çalışmalırının takipçisi olmak isterim ilk bilgilerimin kaynağı idin devamında olmanı dileğimle eniyi başarılar seninle olsun saygılarımla.

Bu yorumun paylaşımında bulunan diğer üye arkadaşlardan rica,menfi veya müspet yorumlarınızı eklerseniz paylaşım inancına saygınızıda belirtmiş olacaksınız .

epsody Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön