|
Arkadaşlar hocam100'ün eklediği resimler Kokulu Karaburun(Mersin, Antalya, Adana, Aydın, İzmir, Çanakkale, İstanbul, Samsun, Trabzon, Sinop, Rize....) nergisi'dir. Ben bu nergisin Mersin'de üretimini yapıyorum.
Bu nergisin ortası öncesinde limon sarısı iken, koparıldıktan 2-3 gün sonra veya koparılmayıp bir süre bekletilirse turuncuya döner.
Bu nergisin türünün ne olduğunu geçen yıl forumda tartışmıştık. Ülkemizde yetişen bu nergis çeşidinin Cheerfullnes, Winston Chirchill ve White Lion olabileceği tartışıldı ve sonunda Cherfullness olduğuna karar verdik.
Bu yıl yapı merketten bu 3 çeşitin de soğanını alıp benim nergislerin yanına dikip, 4 çeşitin de resimlerini çekmeyi deneyeceğim. Böylece olay iyice netleşmiş olacaktır.
Aynı nergisin farklı bölgelerde koku miktarı farklı olabilir. Rüzgar, Rakım, Gece Gündüz sıcaklık farklı vs. koku miktarını etkiler.
Sayin pria soğanların boyları çeşitlerine göre değişir. Büyüklükleri kokup kokmamasına göre değişmez. Kokmayan bazı çeşitlerin soğanları çok büyük, bazıları da çok küçük olabilir.
Yine yavrulama konusunda da kokan ve kokmayan diye bir ayrım yapmak hatalı.
|