Saygı değer ağaçlar net forum üyeleri Almanyada tabiatı koruma kanunlarına göre köstebek de bir korunan hayvan sınıfına giriyor bu hayvana da zarar vermek insana zarar vermek kadar ağır maddi cezalar uygulanıyor.
Velhasılı 800 metrekare bir çimenlik yeşil alan ve bazı alanlarda sebze türü bitkileri ve meyve ağaçlarını diplerini köstebek öyle bir tahribat veriyordu ki inanın biz tabiatı koruyalım yeşillendirelim derken haşere verdiği zarar daha fazla.
Bahçeden uzaklaştırmak için forumda tavsiye edilen uygulamaları uzaklaştırmak namına tatbik etmediğim bir şey kalmadı sonuçda hep köstebek kazandı. Mücadeleyi bırakmadım hatta çok pahalıya mal olan ultrasonik ses dalgası veren bir cihazıda temin ettim 800 metre kare içerisinde etkili olan güneş enerjısı ile kendi aküsünü de dolduruyor 20 sn ye de bir ses dalgasıda vermesine rağmen inanın o bile kar etmedi.
Hatta gelip cihazi bile yerinden toprağın dışarısına itekleyip düşürdu.
Son çare olarak gezindiği bir tünelin ortasına 70 santim derinliğinde bir kuyu kazdım 24 saat yüksek bir yere çikarak tepesinden bekledim derin kuyudan geçerken kürek ile toprağı yukarı aldım en sonun da köstü elime geçmiş oldu
Tabiatı koruma görevlilerine teslim ettim ve kurtulmuş oldum fakat bahçeye açtığı zararı inanın bir görmelisiniz şimdi çim alanı yeniden düzenleme yapacağim yoksa çimleri biçmek için motor yürümüyor.
Evet bazı arkadaşlar haklılar korunması yönünden fakat vermiş olduğu zararları da göz önünde bulundurmak gerek sizlere başimdan geçen bu konuyu işe yarar tatbik değişikliği olarak kullanırsınız diyerek taktim ettim.
Saygılar.
|