View Single Post
Eski 20-08-2009, 01:36   #60
Glayöl
Ağaç Dostu

Glayöl's Avatar

Giriş Tarihi: 23-07-2009
Çocukluğumda 5 sokak kedimiz vardı ve de kümes hayvanlarımız.
Çocuklar kuş lastikle güvercin vururlardı. Ölmediğini görünce de öldürmeye kıyamadıkları için anneme getirirlerdi. Annemde un ve yumurta bulamacı hazırlar, kanadına sürerdi. 4,5 ay kanadı kırık bir güvercine baktığımızı biliyorum.

Kedilerimiz bahçede civcivlere ve o yaralı güvercine çobanlık ederdi. Komşular, kediler nasıl oluyor da, onları yemiyor diye şaşırırdılar.

Tavuklarımızın ikisi etlik cinsi idi. Biri 7 diğeri 8 kilo geliyordu. Bir merdiven iner yarım saat ağızları açık vaziyette dinlenirlerdi Yumurtaları da küçücük olurdu.

Hele, annemin bir tavuğumuza yaptığı ameliyat inanılmazdır. Tavuklarımızdan birinin kursağını kümeste fare ısırmış. Tavuk ölmemişti ama çok kötü durumdaydı. Annem kursağını temiz bir bıçakla kesti içini temizledi sonra da dikti. Üstüne de bulamaçtan hazırladığı hamuru sıvadı ve sardı. Tavuğa sarımsaklı yoğurt yedirdi. Onu yaptığında ne kadar vicdansızsın demiştim. Ölecek diye korktum, çocukluk işte. Ölmemesi için bunu yapmak zorundayım dedi annem. 2 gün sobanın arkasında evde baktık. Annem devamlı sarımsaklı yoğurt yediriyordu ve de yemleri ağzını açıp zorla yediriyordu. Yoksa açlıktan ölecekti. O tavuğunuz sonra iyileşti. İnanılmaz sevinmiştim.

Muhabbet kuşlarımız, balıklarımız oldu. Kardeşimin arkadaşlarının ormanda piknik yaparken buldukları terrier cinsi yavru bir köpeğim oldu. Güzel boncuğuma 2-3 sene baktım. Evlendiğim için ve de eşimin köpek sevmediği için anneme bırakmak zorunda kaldım. Çalıştığım için sabah 6, akşam 9 saatleri dışında evde olabiliyordum. Bir de apartmanda ağlar diye de alamadım. Annem köpek seven birini buldu verdi. Kişi taşınmış yok oldu ortalardan. Birkaç yıl sonra yavrusunu alırız demiş. Ondan kayaboldu sanırım. Onu hâlâ çok özlüyorum. Oğlum köpeğimizin resimlerine bakıp, bana kızıyor neden verdiniz diye. Krem rengi, üstünde sütlü kahverengiler vardı.

Annen seni unutmadı kızım. Boncuk seni çok seviyorum Ayrıldığımız 9 yıl oldu, inşallah yaşıyorsundur güzel bebeğim.

Annemde şu an bir tane muhabbet kuşumuz var ismi biricik. Artık onunla avunuyoruz.

Düzenleyen Glayöl : 20-08-2009 saat 01:50 Neden: Düzeltme
Glayöl Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön