View Single Post
Eski 19-08-2009, 23:24   #11
Nilgün Eran
Ağaçsever

Nilgün Eran's Avatar

Giriş Tarihi: 18-04-2009
Arkadaşlar merhaba,
Melisa konusundaki yazışmalarınızı okudum tabi atladıklarım olabilir. Ben yeni üye sayılırım pek bilgi sohbetlerine giremedim de. Ben de 10 aydır bahçe sahibiyim ve bahçemde iki tane Melisa var fakat, her ikisinin üzerinde de beyaz pamukçuk gibi böcekler vardı, ben kimyasal ilaç kullanmak istemediğim için dalları kestim yıkayıp temizledim, yinede bir süre sonra tekrarladı, bunun üzerine önce mayıs ayında bir tanesini köke 20-30 cm kalana kadar budadım ve iyice yıkadım. İkincisinde böcek oluşumu devam etti, bu arada beyaz toplar halinde tohum keseleri oluştu fakat, çiçek açmadı. Ben de siteyi henüz incelememiştim bu konuda bilinçsizce, budama mevsimi mi değilmi bilmeden onu da köke 30-35 cm yakın budadım ve Amerika'lıların tavsiye ettiği "bulaşık deterjanı-sirke" karışımı ile ilaçladım. Evet arkadaşlar sizce doğru mu yaptım? Yalnız bu arada ilk budadığım Melisam yaprak verdi ve çok güzel gelişiyor. Ayrıca ben gün aşırı sulama yapıyorum galiba onun için fazla fakat ben Fethiye'de oturuyorum onun için çok sıcak oluyor, bunu da göz önüne alın lütfen. Teşekkürler.

Nilgün Eran Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön