View Single Post
Eski 19-08-2009, 13:31   #111
finduk52
Ağaç Dostu

finduk52's Avatar

Giriş Tarihi: 16-08-2009
Yaklaşık 3 hafta önce bir arkadaşım bahçesinde değişiklik yapmak için 4 tane büyük boyda güllerini sökmüş ve benim istediğimi bildiği için hemen haber verdi aldım ve arka bahçeme diktim gülleri eşi atmak maksatlı söktüğü için köklerdeki topraklarınıda sirkelemiş eve geldim hemen bahçeye koşup diktim dikerken gübreli bahçe toprağı almıştım 40 lt 3 torba kazdığım çukura önce bu topraktan döküp bolca sulayıp sonra gülü yerleştirip etrafını yine gübreli toprakla kapattım toprağı bastırdım üzerine çıkıp bu işlemden sonrada yine bolca suladım daha sonraki günlerde ise elimden geldiğince suladım ama yaprakları kurudu hep elime alınca kum gibi eziliyor elimde iki tanesinin gövde şuan için kuru görünmüyor arada bir sulamaya devam ediyorum yinede bir ümitle diğer ikisinde ise %90 diyebilirim yapraklar aynen kurudu kimi yapraklar sararmış şekilde ama o sararan yapraklar kurumadan öylece duruyor şimdi bu güzelim gülleri kurtarmayı başaramadımmı acaba gerekirse resimlerini çeker eklerim hergün gidip bakıyorum bir umutla nolur bu konuda fikri olan varsa bir cevap verebilirmi mis kokulu pembe ve sarı güller kaybetmek istemiyorum budasamıydım acaba diye düşündüm köklerin daha rahat sağlamlaşması için sizler ne önerirsiniz bu acemiye ??

finduk52 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön