Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi forex_321
civciv üretim merkezlerindeki hedef bellidir.ya eti ya da yumurtasıdır. Onlar için cinsiyet ne derece önemli bilinmez çünkü her iki şeklide onların işine gelir. Horoz olsa 40 gün sonra sofranda zaten, tavuk olsa yumurtası, ama benim için önemli cinsiyeti, amacım masal anlatmak değil, bilgimi paylaşmaktı.
|
Cinsiyetin herkes için önemli olduğunu tahmin ediyorum, et ve yumurta cinsi tavuklar ayrılar diye biliyorum. Dolayısıyla yumurta üretimine yatkın tavuk cinsinin horozu olmak 'pişmiş tavuğun başına gelmeyenin başa gelmesi' demek olsa gerek.
Tabii civciv üretim merkezlerinde binlerce değil, onbinlerce böyle horoz civcivinin yol yakınken öldürülüyor olması kuvvetli ihtimal gibi geliyor. Yani "her iki şekil de onların işine" gelmeme ihtimalini yüksek buluyorum.
Et türleri 35-40 günde bacakları kırılacak kadar büyüyorlar diye duymuştum. Artık genleri ile nasıl oynanıyorsa, kendi ağırlığını kende bacakları taşıyamıyormuş.
Bu konuyu bilenler, doğru bilgileri aktarsa iyi olur ama zülf'i yare dokunma ihtimali de var tabii.
gece
az bildiği konuda daha çok bilgilenmek isteyen forum kişisi!