19-08-2009, 01:29
|
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 16-08-2009
|
Ya iki gündür bu konudaki mesajları okuyorum bugün bi seraya gitmiştim sırf yaseminleri daha yakından görmek ve buralarda hangi çeşitlerini bulabileceğime bakmak için iki çeşidini gördüm gittiğim serada sarı yasemin ve Rhynchospermum olanını yanlış hatırlamıyorsam etiketinde yazan bu isimdi sarı yasemini okuduklarımdan kokusuz olduğunu düşünüp pek bakmadım bile doğru dürüst çiçeğide yoktu üzerinde Rhynchospermum olanında 3 tane çiçeği vardı yaklaşık 1-1,5 metre boyunda kokusu güzeldi hoştu ama ful yaseminin kokusu daha keskin diye okuduğumdan ondan bulurum belki başka bir serada düşüncesi ile onuda bıraktım almadım kafam iyice karıştı resmen ezber yapacak hale geldim mesajları ama her okuduğumda hepten allak bullak oluyor düşüncelerim sarı yaseminlerin Yellow Jessamine, Carolina Yellow Jasmine (Gelsemium sempervirens) bu çeşidi kokulu olup Sarı Yasemin, Jasminum Revolutum bu çeşidi kokusuzmu oluyor illaki kokulu olsun istiyorum pişman oldum şimdi iyi gözlemleyemedim sanırım yarın yeniden gidip bakacağım Rhynchospermum çeşidinden 1 tane vardı sanırım inşaallah satılmamıştır yoksa çok üzülürüm
|
|
|