Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Ali H. ALI
.......................
onemli not: KOLOKAS KESINLIKLE PISIRILMEDEN YENMEMELIDIR. [yumru yaprak saplari veya yaprak]. Pisirilmeden yenirse icerisinde bulunan CALCIUM OXSALITE denen kristalimsi bir madde , bogaz ve agiz icinde yuksek tahris ve yanmalara sebeb olur. Pisirildikten sonra calcium oxalite kirilip deyisime ugradigindan yenmesinde bir sakinca yoktur [Kibrisa giderseniz mutlaka deneyiniz cok lezetli bir tadi var]
.............................
|
Kalsiyum oksalat kristalleri kum kristalleridir ve büyük ihtimalle bitkinin kendi yapısından değil çıktığı topraktan geliyordur. Bu açıdan yumrunun çok iyi yıkanması gerektiğini unutmamalıyız. Yoksa ileride böbreklerinizde taş problemi yaşayacağınız kesindir. Kum döken bir kişinin idrarında bol miktarda bu kristallerden bulunur ve kişinin kum döktüğüne dair tanı konulmasında önemli bir veridir.
Bunun dışında kolokas gerçekten çok lezzetli. Biz zaman zaman yeme şansı buluyoruz. (Eşim Kıbrıslı da
)
Saygılarımla