View Single Post
Eski 15-08-2009, 14:58   #1486
Lonicera
Ağaç Dostu

Lonicera's Avatar

Giriş Tarihi: 20-03-2008
Saksıda bulunan biberlerimde sezon sonu geliyor olmasına rağmen, karıncaların getirmiş olduğu bir sürü yaprak biti görünce resmen dumura uğradım. Elimde kalan bionemden 5 LT su ile uygulayacak şekilde hazırlayıp, biber yapraklarının altına üstüne iyice uyguladım. Bitki saksıda olunca yaprak altı uygulamasında hiç bir zorluk yaşanmıyor. ROA natura kullanayım dedim ama şişede çok az göründüğü için kıyamadım. Belki ileride pamuğa damlatıp koklatırım. Hemen bitmesin değil mi ama. Bakalım bionem yaprak bitinde ne iş görecek?

Bu arada bionem ve bıçaklı blender ilişkisindeki bağı sanırım kendi adıma koparmış oluyorum. Şimdi yukarıdaki mesajlarda bionem ve su karışımında süt rengi, hiç olmadı rakı kıvamı olması gerektiğinden bahsedildi. Bionem içerisindeki maddelerin parçalanıp bakterilerle beraber fermantasyonu için bu şart diye belirtilmişti. Ve bunun üzerine bende hanımla didişip blendere el koyamayınca gidip yeni bir tane satın almıştım. Bugün biberlere uygulamak için bionem solüsyonu hazırlamak için blender kullanmadım. Ne yaptım, 25 cc bionemi 5 LT su yerine 100 ml su içerisine koyup, plastik şişe içerisinde yaklaşık 2 dakika iyice çalkaladım. Rakı değil tam süt rengini aldı. Sonra da bunu 5 LT yağmur suyunun içerisine boşaltıp yaklaşık 6 saat beklettim. Ardından uygulamayı yaptım.

Doğru mu yanlış mı bilmiyorum ama sonuçta bu şekilde kullanmış oldum.

Lonicera Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön